nieuws

“Maandag opklaringen en in de middag een bui, ook komende dagen onbestendig”

nieuws

Shelf cloud trekt over Groningen

De onweersbui die zondagavond rond 21.00 uur over Groningen trok ging gepaard met een shelf cloud. Verschillende fotografen wisten het verschijnsel vast te leggen.

nieuws

Groningse studenten opnieuw de snelste bij Batavierenrace

Het universiteitsteam van de RUG en Hanzehogeschool heeft dit weekend voor de derde keer op rij de Batavierenrace gewonnen. De Batavierenrace is de grootste estafetteloop ter wereld en werd voor de 52ste keer gehouden.

nieuws

Ruim tweeduizend mensen wandelen door Stadhuis, DOT en Het Paleis: “We doen iets heel goed”

De vierde editie van Urban Walk Groningen is zondag een groot succes geworden. Volgens Johan Meijer van organisator Golazo Noord-Nederland zit het aantal deelnemers in de lift.

sport

Vrouwen GCHC kampioen in eerste klasse en promoveren naar Overgangsklasse

De vrouwen van de Groningsche Cricket en Hockey Club, GCHC, zijn zondag kampioen geworden in de eerste klasse. Daarmee promoveren zij naar de Overgangsklasse.

nieuws

Vegan Lentemarkt trekt veel belangstelling: “In Groningen worden mooie stappen gezet”

De Vegan Lentemarkt die zondag plaatsvond op de Vismarkt heeft duizenden belangstellenden getrokken. Dat laat Rosa Kappert van The Green Shift weten.

sport

Amateurvoetbal: Forward speelt zich veilig, periode voor Groninger Boys

Forward speelde zich zondagmiddag op eigen kracht veilig in de tweede klasse I. In 3B pakte Groninger Boys op de laatste speeldag toch nog een periode.

sport

Twellaar en Clevering zegevieren op World Cup in Luzern

Roeiers Melvin Twellaar en Ymkje Clevering hebben zondag in het Zwitserse Luzern de tweede World Cup van het seizoen op hun naam gezet. Marloes Oldenburg pakte zilver. Twellaar is lid van de Groningse vereniging Aegir…

nieuws

Gedichtbundel uitgereikt aan nabestaanden slachtoffer treinkaping Wijster: “Men is mij dankbaar”

Het was een bijzondere bijeenkomst afgelopen week in de Stefanuskerk in Noorddijk. Ulfert Molenhuis presenteerde daar zijn dichtbundel Ik ben hier niet alleen – Gedachten over het leven. De bundel werd overhandigd aan drie families…

nieuws

Man in Beijum aangehouden voor schietpartij in Rotterdam

Een 27-jarige man uit Rotterdam is zondagmiddag in de Groningse wijk Beijum aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietincident afgelopen vrijdag in de Maasstad.

nieuws

Vijftien jaar steggelen over Groene Enclave: “We wachten al zo lang op ons park, kom op nou”

Waarschijnlijk zouden de meeste mensen de strijd allang opgegeven hebben. Zo niet in de wijk Reitdiep, waar al ruim vijftien jaar gestreden wordt voor de realisatie van een wijkpark. Voor deze Groene Enclave is destijds…

nieuws

Karin Sitalsing en Tjibbe Veldkamp vallen in de prijzen bij Beste Groninger Boek

Het boek Blauwestad van Karin Sitalsing en De jongen die van de wereld hield van Tjibbe Veldkamp zijn zaterdag uitgeroepen tot de Beste Groninger Boeken van 2024. De prijs werd uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst…

nieuws

Agenten delen verschillende bekeuringen uit

Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag verschillende bekeuringen uitgedeeld aan personen die in en rond de stad overtredingen begingen. Dat meldt de politie op sociale media.

nieuws

KNMI waarschuwt voor onweersbuien op zondagmiddg

Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien op zondagmiddag. Voor de provincie Groningen is een ‘code geel’ afgekondigd.

nieuws

Benefietconcert om klarinetorkest in Dublin te krijgen: “Mijn vaders laatste wens was dat wij door zouden gaan”

Het Capriccio Clarinet Orchestra uit Haren en Hoogezand gaat komende zomer twee bijzondere optredens geven in het Ierse Dublin. Op woensdag 5 juni wordt een benefietconcert gegeven dat als doel heeft om de reis mogelijk…

nieuws

Zorgen bij politiek over busvervoer: “Als je het jaarverslag leest word je er beroerd van”

Bij de fracties in de gemeenteraad zijn er zorgen over het busvervoer in Groningen en Drenthe. De knoppen waar zij aan kunnen draaien zijn echter beperkt, omdat een deel van de oplossing elders ligt.

F
U
R